Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Podgorica: Pronađeno oružje, municija i marihuana; jedno lice lišeno slobode

Objavljeno: 28.03.2018. 23:00 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su u sadejstvu sa službenicima Posebne jedinice policije, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, sa akentom na pojačanu kontrolu bezbjednosno interesantnih lica, pronašli i oduzeli pištolj, municiju i marihuanu.

Naime, službenici CB Podgorica i PJP su, 28.03.2018. godine oko 00,05 časova, vršeći pojačane kontrole bezbjednosno interesantnih lica, u Studentskoj ulici, kontrolisali vozilo marke „Seat“, kojim je upravljao J.V. (28), dok se sa njim u vozilu nalazio A.D. (17). Pregledom maloljetnog A.D. policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj marke „CZ M-70“ sa četiri komada municije, u ilegalnom posjedu. Pregledom prtljažnika ovog vozila pronađena je i oduzeta bejzbol palica.

O događaju je obaviješten državni tužilac za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se A.D. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Iste noći, oko 01,30 časova u Moskovskoj ulici, vršeći dalje aktivnosti kontrole bezbjednosno interesantnih lica, policijski službenici su prilikom pregleda Đ.R. (25) pronašli i oduzeli pvc pakovanje sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana.

Lice i opojna droga su predati službenicima Odsjeka za borbu protiv droge radi daljeg postupanja.

Protiv Đ.R. će biti podnijeta prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?