Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Bar: Lišena slobode tri inostrana državljanina zbog sumnje da su u Baru i Ulcinju počinili 12 teških krađa; policija pronašla sve otuđene predmete i veći dio otuđenog novca

Objavljeno: 29.03.2018. 16:57 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bar identifikovali su i lišili slobode tri lica, inostrane državljane, zbog sumnje da su na području Bara i Ulcinja počinili 12 krivičnih djela teška krađa.

Naime, službenici CB Bar su tokom prethodne večeri, tačnije danas oko 02,00 časa, u zasjedi lišili slobode F.I. (19), A.B. (23) i E.D. (20), državljane Kosova, neposredno nakon što su ova lica, kako se sumnja, obila objekat kazina „Volcano“ u Baru.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su ova lica, od 23. do 29. marta ove godine, počinila ukupno 12 teških krađa, i to pet na području Bara i sedam na području Ulcinja. Oni su, kako se sumnja, pet teških krađa u Baru počinili na štetu objekata kazina „Volcano“ i kladionica „Lob“ i „Lutrija Crne Gore“, dok su sedam ovih krivičnih djela u Ulcinju počinili na štetu objekta kladionice „Olimp“, trafike „Tabaco press“ i više minimarketa.

Ova tri lica su, sumnja se, nakon obijanja navedenih objekata, iz njih otuđila novac, cigarete, tablet i telefone. Službenici CB Bar su pronašli sve otuđene predmete i veći dio otuđenog novca koji su vraćeni vlasnicima.

Provjerom putem Zajedničkog centra za policijsku saradnju u Plavu, koji je zajednički centar graničnih policija Crne Gore, Kosova i Albanije, od kolega iz kosovke policije smo dobili informaciji da i Policija Kosova potražuje ova tri lica na nacionalnom nivou zbog više krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta izvršenih na njihovoj teritoriji.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da su počinili navedena krivična djela.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?