Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Podgorica: Rasvijetljeno 16 krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta; protiv tri osumnjičena lica podnijete krivične prijave

Objavljeno: 29.03.2018. 19:35 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući intenzivne aktivnosti na rješavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, rasvijetlili 16 imovinskih delikata počinjenih od početka ove godine i identifikovali tri lica osumnjičena da su iz počinila. Od ovih 16 krivičnih djela, 14 su teške krađe i za njihovo izvršenje je osumnjičen maloljetni A.E, dok je maloljetni R.B. osumnjičen da mu je bio saučesnik u izvršenju dvije od ovih 14 teških krađa. Ostala dva djela su dvije krađe u produženom trajanju i za njihovo izvršenje je osumnjičena Ž.L. (45) iz Podgorice. Protiv ova tri lica su nadležnom tužiocu podnijete krivične prijave.

Naime, sumnja se da je A.E. počinio 14 krivičnih djela teška krađa na području Podgorice, od kojih je 12 počinio samostalno dok je dvije teške krađe počinio zajedno sa R.B. Teške krađe su počinjene na gotovo identičan način odnosno tako što je, u periodu od januara do marta ove godine, u kasnim večernjim časovima u užem centru grada i u djelovima grada Preko Morače i Zabjelo, provaljivano u vozila lomljenjem stakla podesnim sredstvom, odakle su otuđeni ukupno oko 2.500 eura, 1.100 američkih dolara, lična dokumenta, bankovne kartice, auto kamera, lap top, dva tableta, ručni sat, torba i drugi predmeti. Krivična prijava protiv ova dva lica podnijeta je državnom tužiocu za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

Ž.L. je takođe, kako se sumnja, dva krivična djela krađa u produženom trajanju počinila na isti način a to je tako što je sa pulta jednog od prodajnih objekata u šoping molu Delta City u dva navrata, 10. februara i 13. marta ove godine, otuđila po jedan mobilni telefon. Protiv nje je državnom tužiocu u ODT u Podgorici podnijeta krivična prijava.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?