Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Bogdanović: U dostizanju evropskih standarda neophodno je posebnu pažnju posvetiti integracijama na polju kulture

Objavljeno: 29.03.2018. 22:24 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Vlada Crne Gore je na 70. sjednici donijela Akcioni plan za sprovođenje Programa „Kreativna Crna Gora: Identitet, imidž, promocija” 2017-2020 za 2018. godinu, s Izvještajem o realizaciji Akcionog plana za 2017. godinu.

U izjavi za medije nakon sjednice, ministar kulture Aleksandar Bogdanović upoznao je javnost sa ključnim aktivnostima Akcionog plana, istakavši da je u dostizanju evropskih standarda neophodno posebnu pažnju posvetiti integracijama na polju kulture.

„U okviru strategije usklađivanja i dostizanja evropskih standarda neophodno je posebnu pažnju posvetiti integracijama na polju kulture, kao prostoru koji definiše i čuva identitetske osobenosti jednog prostora“- rekao je ministar kulture.

On je saopštio da je Program „Kreativna Crna Gora: Identitet, imidž, promocija” koncipiran kroz tri osnovne grupe projektnih aktivnosti- umjetničke, kulturološke i izdavačke projekte, zatim javne konkurse i rezidencijalne boravke inostranih umjetnika.

„Tokom 2017. godine pokrenut je djelimično realizovan projekat ‚Agro- Dizajn‘ kao jedan od projekata kojima se doprinosi promociji Crne Gore kao specifične kulinarske destinacije... Treba spomenuti saradnju sa međunarodnom fondacijom Konrad Adenauer, sa kojom je organizovana konferencija ‚Politike državnog i kulturnog identiteta‘ u kontekstu savremenih međunarodnih odnosa. U 2017. godini započela je realizacija jednog broja višegodišnjih projekata, na kojima će se raditi tokom ove, kao i naredne godine“- rekao je Bogdanović.

Ministar je naglasio da je Akcionim planom za 2018. godinu planirana realizacija ukupno devet projekata, koji na različite načine doprinose savremenoj revitalizaciji jedinstvenih i prepoznatljivih vrijednosti Crne Gore.
     
        

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?