Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

SAOPŠTENJE: Održan VI sastanak Upravnog odbora projekata “Nastavak reforme sistema socijalne zaštite” i “Razvoj kapaciteta za pružanje usluga socijalne zaštite u Crnoj Gori“”

Objavljeno: 30.03.2018. 14:11 Autor: mrss
Danas, 29. marta 2018. godine održana je šesta sjednica Upravnog odbora (UO) projekata „Nastavak reforme sistema socijalne zaštite“ i “Razvoj kapaciteta za pružanje usluga socijalne zaštite u Crnoj Gori”.

Tokom sastanka, kojim je predsjedavao ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, razgovarano je o budućim aktivnostima na polju razvoja sistema socijalne i dječije zaštite sa posebnim naglaskom na razvoj usluga, a koje će se realizovati kroz navedene projekte.

Razmatrani su i rezultati ostvareni u predhodnom periodu.

Članovi Upravnog odbora projekata su saglasni da su ostvareni značajni rezultati u reformi sistema socijalne i dječje zaštite, te da su ključni prioriteti Ministarstva dalji razvoj usluga iz te oblasti, jačanje institucija sistema socijalne i dječje zaštite i pružalaca usluga.

Konstatovan je i značaj saradnje vladinih institucija sa međunarodnim partnerima u reformi sistema socijalne i dječje zaštite kao i realizacija ciljeva utvrđenih ovim projektima.

Sastanku su prisustvovali i Fiona McCluney, stalna predstavnica UNDP-a u Crnoj Gori, Osama Makkawi Khogali, šef predstavništva UNICEF-a za Crnu Goru, Goran Kuševija, direktor Direktorata za socijalnu i dječju zaštitu u Ministarstvu rada i socijalnog staranja, Drago Spaić, direktor Zavoda za socijalnu i dječju zaštitu, kao i predstavnici ministarstava evropskih i vanjskih poslova.



PR služba Ministarstva rada i socijalnog staranja
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?