Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Posjeta Udruženju porodica kidnapovanih, nestalih i ubijenih na Kosovu i Metohiji „Crveni Božur“ u Sutomoru

Objavljeno: 29.03.2018. 18:48 Autor: mrss
mrss

Dana 29. marta 2018. godine, u cilju unapređenja saradnje predstavnici Komisije za nestala lica Vlade Crne Gore Dragan Đukanović, predsjednik Komisije i Milena Šćekić, članica Komisije, posjetili su Udruženje porodica kidnapovanih, nestalih i ubijenih na Kosovu i Metohiji „Crveni Božur“ iz Sutomora i održali sastanak sa Ljubišom Filipovićem, predsjednikom Udruženja, koji predstavlja porodice nestalih lica sa Kosova.

Na sastanku je bilo riječi oko buduće saradnje i razmjene informacija radi usklađivanja evidencija od značaja za rješavanje slučajeva nestalih lica. Predstavnici Komisije za nestala lica upoznali su se sa podacima i spiskovima nestalih, kojim raspolaže Udruženje porodica “ Crveni božur ” iz Sutomora, uslovima za rad Udruženja i problemima sa kojim se susreću u radu. Takođe, razgovaralo se o Regionalnoj bazi podataka aktivnih slučajeva osoba nestalih usljed oružanih sukoba u bivšoj Jugoslaviji, koja je uspostavljena od strane Međunarodne komisije za nestala lica. 

Dogovoreno je da predstavnici Komisije za nestala lica u naredna dva mjeseca obiđu porodice, koje su članovi Udruženja porodica “ Crveni Božur ”, u svim opštinama u Crnoj Gori, kako bi se sagledao socijalni status ovih porodica.


PR služba Ministarstva rada i socijalnog staranja
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?