Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Posjeta Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike u Sarajevu

Objavljeno: 28.03.2018. 18:10 Autor: mrss
mrss


Delegaciju Ministarstva rada i socijalnog staranja, koja je u periodu 26 – 27 mart boravila u radnoj posjeti Sarajevu, činili su generali direktor Direktora za socijalno staranje i dječju zaštitu Goran Kuševija, director Zavoda za socijalnu i dječju zaštitu Drago Spaić, savjetnica u Ministarstvu Svetlana Sovilj i predstavnica Kancelarije UNICEF-a u Crnoj Gori, Nela Krnić.

Delegacija je, tokom boravka u Sarajevu, održala sastanak sa zamjenikom premijera i federalnim ministarom rada i socijalne politike Veskom Drljačom i pomoćnikom ministra Miroslavom Jurešićem u Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike.

Teme o kojima se razgovaralo su reforma sistema socijalne i dječje zaštite, kao i prednosti i izazovi implementacije programa za hraniteljstvo PRIDE. Sastanku u Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike su prisustvovali i predstavnici UNICEF BiH, SOS Dječja sela BiH i Hope and Homes for Children BiH.

Tokom dvodnevne posjete Sarajevu, direktor Kuševija, sa saradnicima, sastao se i sa direktorom JU Kantonalnog centra za socijalni rad, Adnanom Podžom

Direktor Podžo, prisutne je upoznao sa pravima i uslugama koja se pružaju od strane Kantonalnog centra za socijalni rad, broju korisnika i iznosima socijalnih davanja, sa načinom organizacije centra za socijalni rad i službama, kojih ima na 8 opština u gradu a pružaju prava i usluge za 580.000 građana Kantona Sarajeva. Sastanku su prisustvovali i rukovodioci područnih jedinica.

Direktor Kuševija, tokom sastanka upoznao je da Ministarstvo rada i socijalnog staranja intenzivno radi na poboljšanju prava i usluga iz socijalne i dječje zaštite. Brojnim aktivnostima unaprjeđuju se prava djece, osoba sa invaliditetom, korisnika materijalnih davanmja, starijih lica I drugih osjetljivih kategorija crnogorskog društva. 

Takođe, naglasio je da je Ministarstvo rada i socijalnog staranja, u saradnji sa UNICEF-om, u kontinuitetu sprovodi značajne aktivnosti za unaprjeđenje dječjih prava što je rezultiralo da nema smještene djece od 0-3 godine u ustanovama, što Crnu Goru čini liderom u regionu kada je u pitanju deinstitucionalizacija djece ove dobi. 

Saradnja i razmjena iskustava ove dvije države nastaviće se u narednom periodu, ocijenili su sagovornici


PR služba Ministarstva rada i socijalnog staranja
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?