Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Bogdanović – ambasador Rejb: Postoji potencijal za saradnju sa Tunisom

Objavljeno: 30.03.2018. 19:57 Autor: Ministarstvo kulture
Ministar kulture Aleksandar Bogdanović i Nj.E Sejf Alah Rejb, novoimenovani ambasador Republike Tunis razgovarali su danas na Cetinju o uspostavljanju saradnje u oblasti kulture između dvije zemlje.

Minisdtar Bogdanović je poželio uspješnu misiju ambasadoru Rejbu i istakao da je uivjeren da će dvije zemlje u narednom četvorogodišnjem periodu intenzivirati saradnju u svim oblastima.

Sagovornici su istakli značaj kulturne diplomatije za snaženje sveukupnih odnosa dvije zemlje, ali i kreiranje imidža zemlje u inostranstvu. U tom smislu predloženo je da ministarstva i institucije kulture započnu saradnju na razmjeni programa i umjetnika, kao i saradnju u oblasti kulturne baštine.

Ministar Bogdanović je istakao da Ministarstvo kulture poseban potencijal za saradnju sa Tunisom prepoznaje u oblasti filmske industrije. Takođe je istakao i značaj učešća umjetnika iz Tunisa na festivalima i manifestacijama koje se organizuju u Crnoj Gori, ali i predložio predstavljanje našeg stvaralaštva u Tunisu.

Ambasador Rejb je predstavio glavne kulturne sadržaje koji se organizuju u Tunisu i istakao da će informisati crnogorsku stranu o mogućnostima za predstavljanje našeg savremenog stvaralaštva.

Tunis je od prošle godine postao zemlja učesnica programa Kreativna Evropa, što takođe predstavlja dobru platformu za saradnju institucija na zajedničkim projektnim aplikacijama, ocijenili su sagovornici.

Dogovoreno je da dvije strane usaglase tekst Memoranduma o razumijevanju, nakon čijeg bi potpisivanja pristupile usaglašavanju teksta Sporazuma o saradnji i time preciznije definisale okvir za buduće aktivnosti.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?