Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Poziv za uključivanje u obilježavanje Dana i Noći muzeja 2018

Objavljeno: 02.04.2018. 14:25 Autor: Ministarstvo kulture
Ministarstvo kulture poziva sve nacionalne i lokalne institucije iz oblasti kulture da se 18. i 19. maja 2018. godine uključe u obilježavanje međunarodnih manifestacija Dan i Noć muzeja, koje se realizuju u okviru Evropske godine kulturne baštine.

Noć muzeja je manifestacija koja se od 2005. godine, na inicijativu Francuske muzejske direkcije, organizuje pod pokroviteljstvom Savjeta Evrope i UNESCO ICOM, u subotu najbližu 18. maju, kada je Međunarodni dan muzeja, koji se i ove godine obilježava u više zemalja širom svijeta. Na poziv Ministarstva kulture i komunikacija Republike Francuske, Ministarstvo kulture Crne Gore se od 2007. godine, pridružuje ovoj međunarodnoj manifestaciji, dajući podršku muzejima u Crnoj Gori da prezentuju, valorizuju i približe široj javnosti pokretnu kulturnu baštinu. Praksa je da muzeji budu otvoreni do kasnih večernjih sati i da svojim posjetiocima besplatno stave na raspolaganje sadržaje svojih zbirki i programa.

Program obilježavanja Dana i Noći muzeja neophodno je dostaviti Ministarstvu kulture do 20. aprila 2018. godine, na mail adresu jelena.zaric@mku.gov.me.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?