Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Otpočete aktivnosti na izradi Plana stručnog usavršavanja državnih službenika za oblast životne sredine i klimatskih promjena u Crnoj Gori za period 2018-2020.

Objavljeno: 02.04.2018. 16:14 Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

U Ministarstvu održivog razvoja i turizma održan je prvi sastanak Radne grupe za praćenje realizacije Plana reorganizacije i jačanja administrativnih kapaciteta za sektore životne sredine i klimatskih promjena u Crnoj Gori, sa ciljem predstavljanja planiranih aktivnosti na izradi Plana stručnog usavršavanja državnih službenika za oblast životne sredine i klimatskih promjena u Crnoj Gori za period 2018-2020. (Plan).

Potreba izrade Plana prepoznata je Pregovaračkom pozicijom na pragu otvaranja Poglavlja 27. – Životna sredina i klimatske promjene, dok će Ministarstvo održivog razvoja i turizma, kao krovna institucija za Poglavlje 27., koordinirati aktivnosti na izradi Plana. Cilj Plana jeste prepoznavanje slabih tačaka i na osnovu istih definisanje prioritetnih tematskih cjelina za koje je neophodno dalje usavršavanje nadležnih službenika, kako na državnom tako i lokalnom nivou, uključujući inspekciju.

Sredstva za implementaciju Plana obezbijeđena su Godišnjim akcionim programom IPA 2016, kojim je predviđeno usavršavanje službenika kroz kurseve, obuke, studijske posjete i mentorski rad.

Priprema i osposobljavanje administrativnih kapaciteta nadležnih za Poglavlje 27. nameće se kao primarna obaveza koju bi trebalo realizovati u što skorijem roku, kako bi se nadležne institucije pripremile za otvaranje poglavlja, a kasnije i za punopravno članstvo u EU.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?