Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Delegacija Ministarstva nacionalne odbrane Turske u posjeti Ministarstvu odbrane

Objavljeno: 03.04.2018. 21:03 Autor: mod

Delegacija Ministarstva nacionalne odbrane Republike Turske, na čelu sa kontraadmiralom Mehmetom Sariem, zamjenikom generalnog direktora Generalnog direktorata za brodogradnju boravi u zvaničnoj posjeti Ministarstvu odbrane Crne Gore.

 

Alma Ljuljanaj, generalna direktorica Direktorata za materijalne resurse, zahvalila se na sveobuhvatnoj podršci koju je Republika Turska pružila Crnoj Gori u ostvarivanju njenog evroatlantskog cilja, uz uvjerenje da će se odbrambena saradnja dvije države u svojstvu NATO saveznica dodatno unaprijediti u narednom periodu.

 

 

Ona je informisala kontraadmirala Saria o prioritetima Ministarstva odbrane, sa posebnim fokusom na modernizaciju Vojske Crne Gore u skladu sa standardima i ciljevima sposobnosti. Ljuljanaj je kazala da je Sporazum o saradnji u oblasti odbrambene industrije između vlada dvije zemlje odlična platforma za dalje unapređenje odbrambenih sposobnosti u procesu modernizacije i opremanja Vojske Crne Gore.  

 

Kontraadmiral Sari je naglasio da je ova posjeta odlična prilika za definisanje modaliteta daljeg intenziviranja saradnje na polju odbrane. 

 

Načelnik Direkcije za međunarodnu saradnju, Andrej Lakić i izaslanik odbrane Republike Turske, pukovnik Orbay Kilinç, potpisali su Plan bilateralne saradnje za 2018. godinu.

mod

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?