Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Pronađena i oduzeta roba bez potrebne dokumentacije vrijednosti oko 9.500 eura; protiv jednog lica podnijeta krivična prijava

Objavljeno: 03.04.2018. 22:47 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja granične bezbjednosti Pljevlja su juče, postupajući na osnovu operativnih saznanja, pronašli i oduzeli veću količinu tekstilne robe bez potrebne dokumentacije vrijednosti oko 9.500 eura. Protiv osumnjičenog lica podnijeta je krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo nedozvoljena trgovina.

Naime, službenici OGB Pljevlja su, 02.04.2018. godine oko 21,40 časova, preduzimajući mjere i radnje u nadzoru državne granice, a postupajući po operativnim saznanjima, u reonu sela Crljenice, na makadamskom putu koji povezuje selo Ljeljenica (Republika Srbije) i selo Crljenice (Crna Gora) zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke „Audi-Q7“ kojim je upravljala A.R. (40) iz Podgorice.

Graničnom provjerom utvrđeno da je A.R. izvšila nezakonit prelazak državne granice iz Republike Srbije u Crnu Goru, čime je počinila prekršaj iz Zakona o graničnoj kontroli.

Pregledom vozila pronađena je veća količina tekstilne robe bez potrebne dokumentacije procijenjene vrijednosti oko 9.500 eura.

Lice i oduzeta roba su predati službenicima Odsjeka za suzbijenje privrednog kriminaliteta. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se protiv A.R. podnese krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo nedozvoljena trgovina.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?