Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Izvršen uviđaj; Crijevo za gorivo dotrajalo – izuzeti predmeti i brisevi će biit upućeni na vještačenje

Objavljeno: 03.04.2018. 23:57 Autor: UP
Povodom izjave Izbornog štaba predsjedničkog kandidata Vasilija Miličkovića da je na njega navodno danas „pokušan atentat“ i to navodno presijecanjem dovodnog kabla za gorivo u vozilu kojim je upravljao, obavještavamo vas sljedeće:

Događaj je prijavljen policiji. Izvršen je uviđaj. Konstatovano je da nije nasilno djelovano na vozilo odnosno da nema oštećenja na bravama, vratima i poklopcu motora vozila. Takođe je konstatovano da postoji oštećenje crijeva ali i da je crijevo dotrajalo. Predmeti i brisevi će svakako biti upućeni na vještačenje.

Naime, danas, 03.04.2018. godine oko 09,00 časova, Dežurnu službu Centra bezbjednosti Budva obavijestio je Vasilije Miličković da je, dok se svojim vozilom „Mercedes E280“, podgoričkih registarskih oznaka, kretao magistralnim putem od pravca Budve ka Cetinju, primijetio da ispod poklopca izbija dim.

Službenici CB Budva izašli su na lice mjesta radi vršenja uviđajnih radnji po ovlašćenju državnog tužioca u ODT u Kotoru kojeg su prethodno obavijestili o prijavi Miličkovića.

Uviđajnim radnjama utvrđeno je da na navedenom vozilu nema oštećenja izazvanih požarom. Pregledom spoljeg dijela vozila nijesu uočena oštećenja ni na vratima i bravama ni na dijelu poklopca motora. Otvaranjem poklopca motora i pregledom unutrašnjosti konstatovano je:
- da je došlo do oštećenja crijeva spojenog sa filterom nafte, te da je crijevo dotrajalo;
- da je nakon što je došlo do navedenog oštećenja na predmetnom crijevu neko nestučno pokušao da sanira kvar, na način što je crijevo obmotao tanjom gumom (najvjerovatije unutrašnja guma od bicikla) koja nije poslužila funkciji, pa je došlo do izlivanja dizel goriva koje se razlivalo po motoru i nakon zagrijavanja motora došlo je do pojave dima.

Od strane kriminalističkog tehničara izuzeti su navedeni predmeti (crijevo i pomenuta guma) koji će biti proslijeđeni u Forenzički centar radi vještačenja, kao i brisevi sa brava vrata i poklopca motor i ručice kojom se otvara poklopac motora, koji će takođe biti predmet vještačenja u Forenzičkom centru.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?