Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Bezbjednosna vježba “Otmica vazduhoplova”

Objavljeno: 04.04.2018. 15:43 Autor: MSP

Na aerodromu Podgorica će se 5. aprila (četvrtak) održati bezbjednosna vježba „Otmica vazduhoplova“, u organizaciji Nacionalnog odbora za bezbjednost civilnog vazduhoplovstva.

Riječ je o sveobuhvatnoj vježbi koja se, u skladu sa Nacionalnim programom bezbjednosti civilnog vazduhoplovstva, usvojenim od strane Vlade Crne Gore, a koji je usaglašen sa relevantnim međunarodnim dokumentima, održava svake treće godine.

Do sada su uspješno održane dvije ovakve vježbe i to prva 19 .jula 2011. godine, dok je druga organizovana 11. novembra 2014. godine.  Radi se o najkompleksnijoj i najzahtjevnijoj vježbi nezakonitog ometanja civilnog vazduhoplovstva, koja podrazumijeva angažovanje velikog broja učesnika, kao i nadležnih državnih  organa.

Pozivamo vas  da prisustvujete bezbjednosnoj vježbi „Otmica vazduhoplova“ koja će se održati na Aerodromu Podgorica.

Dolazak novinara je predviđen ispred stare zgrade Aerodroma u 12.30 časova.

Za kamermane je predviđeno snimanje pokrivalica, a izjave učesnika vježbe u multimedijalnoj sali su zakazane u 13.50 časova.

Napominjemo da je zbog organizacije događaja neophodna akreditacija novinara i kamermana na brojeve telefona/email adrese kontakt osoba iz Službe za odnose sa javnošću i protokol ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Kontakt osobe za sve dodatne informacije su: 

Haris Šabotić, 069 360 673

Aleksandar Đukić, 069 155 099

 

 

Služba za odnose sa javnošću i protokol

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?