Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Šehović čestitao Dan studenata: Promjene kao svjedok da se borimo za vašu budućnost

Objavljeno: 04.04.2018. 23:00 Autor: PR služba Ministaratva prosvjete
Dragi studenti,

Vlada Crne Gore i Ministarstvo prosvjete prije nešto više od godinu dana postavili su modernizaciju i jačanje kvaliteta obrazovnog ambijenta kao jedan od ciljeva ne samo resora prosvjete, kome to po prirodi pripada, već i svih drugih organa i instutucija koji kreiraju politike.

Kada smo se odlučili na iskorake u obrazovanju, uključujući one u visokom, poput besplatnih studija i obavezne prakse na fakultetima, evidentno ni jednog trenutka nijesmo mislili da idemo lakšim putem, već onim težim, ali mudrijim i odgovornijim.

Finansijska izdvajanja za omogućavanje besplatnih osnovnih studija, finansije za besplatne master studije, velika logistika potrebna za uvođenje praktične nastave na sve fakultete, zahtjevna priprema za osnivanje nove agencije koja će se baviti kvalitetom visokog obrazovanja, nijesu nas odvratili od naše namjere da preuredimo sistem.

Kad kažem preuredimo, mislim na naše opredjeljenje da obrazovanje učinimo dostupnim svima, te da ga učinimo mnogo korisnijim za tržište rada nego što je do sada bilo. A time ćemo ga učiniti istinskom osnovom za puni razvoj vaših ličnosti.

Na tom putu Vladin ključni partner ste vi, mladi ljudi, koji treba da nam sa lica mjesta dajete stalne inpute kako teče reforma i šta je potrebno dalje mijenjati. I sami ste nam poručili danas da ćete nam biti partneri, ali i kritičari.

A ja vam kažem: takvo partnerstvo će jedino i imati uspjeha. Jer kad radite posvećeno i puno, kao što radimo mi u Ministarstvu kako bismo vam osigurali budućnost kakvu želite, onda od konstruktivne kritike ne strepite i ne gledate je nikako drugačije do kao na putokaz.

Stoga, srećan vam Dan studenata i da jedni drugima budemo jaka podrška. Ona, iz koje će proizaći velike promjene, kao svjedok da smo se borili za vas i budućnost.


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?