Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Danilovgrad: Sankcionisan vozač koji je upravljao vozilom brzinom od 180 km/h

Objavljeno: 05.04.2018. 18:20 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Grupe policije za bezbjednost saobraćaja su juče registrovali teški saobraćajni prekršaj. S tim u vezi podnijeta je prekršajna prijava protiv jednog lica zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

Naime, službenici Grupe su, 04.04.2018. godine oko 13,30 časova, na magistralnom putu Nikšić – Danilovgrad, u mjesu Orja Luka, Opština Danilovgrad, zaustavili vozilo marke „VW Golf V“ nikšićkih registarskih oznaka kojim je upravljao V.K. (54). Uređajem za evidentiranje prekršaja u pokretu snimljena je brzina od 180 km/h, gdje je ograničenje 60 km/h. Protiv V.K. je podnijeta prekršajna prijava iz člana 318 Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, a od njega je na licu mjesta privremeno oduzeta vozačka dozvola do okončanja postupka.

Upućujemo apel svim učesnicima u saobraćaju, da poštuju saobraćajne propise, da se pridržavaju ograničenja brzine kretanja vozila, te da ne konzumiraju alkohol ukoliko namjeravaju upravljati vozilom, zbog teških posljedica koje uzrokuje ovokvo teško kršenje zakona.

Takođe, napominjemo da će policija nastaviti sa pojačanim aktivnostima kontrolisanja saobraćaja na putevima u narednom periodu, a posebno za vrijeme Vaskršnjih praznika, a sve u cilju povećanja stepena bezbjednosti svih učesnika u drumskom saobraćaju.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?