Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predstavnice EMBL i EMBO-a održale radionicu u Kliničkom centru Crne Gore

Objavljeno: 05.04.2018. 19:37 Autor: Ministarstvo nauke
Ministarstvo nauke Predstavnice Evropske laboratorije za molekularnu biologiju (EMBL) i Evropske organizacije za molekularnu biologiju (EMBO), koje borave u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, održale su danas u Kliničkom centru Crne Gore predavanje za zaposlene u ovoj medinskoj instituciji o projektima na kojima mogu sarađivati.

Ispred EMBO i EMBL-a govorile su dr Silke Šumaher, direktorica Međunarodne saradnje EMBL-a i Hana Jurina iz istog Odsjeka. Prezentaciji su prisustvovali zaposleni iz Kliničkog centra Crne Gore, Instituta za javno zdravlje i Medicinskog fakulteta.

Učesnici su imali priliku da u direktnom razgovoru sa predstavnicima ovih prestižnih institucija razmijene ideje o potencijalnim istraživanjima, kao i aktuelnim konkursima za koje mogu već sada aplicirati. Zainteresovanim istraživačima iz Crne Gore se pruža mogućnost za aktivno uključivanje u međunarodne projekte koje realizuju EMBL i EMBO, a što će omogućiti korišćenje najsavremenije tehnologije iz oblasti molekularne biologije i medicine. Ove naučne institucije nude veliki broj programa i stipendija, a studenti doktorskih studija imaju priliku da nekoliko mjeseci borave upravo u ovim institucijama.

Na sjednici Savjeta EMBO i EBML, koja se održala u novembru prošle godine u Hamburgu, Crna Gora je formalno postala član ovih prestižnih evropskih naučnih institutcija. Na sljedećoj sjednici Savjeta, koja će biti u julu, Crna Gora će imati status posmatrača.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?