Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Objavljena nova Eurydice web stranica

Objavljeno: 11.04.2018. 16:57 Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Upravo je objavljena nova Eurydice web stranica koja sadrži tri sekcije: Uporedni izvještaji posvećeni specifičnim temama, Detaljni nacionalni opisi obrazovnih sistema u 38 zemalja programa Erasmus+ i Vijesti i članci vezani za oblast obrazovanja.

Zadatak Eurydice mreže je pružanje pouzdanih informacija i sveobuhvatnih analiza evropskih obrazovnih sistema i politika, izrada uporednih tematskih studija, indikatora i statistika. Eurydice mreža ima za cilj promovisanje razumijevanja, saradnje, povjerenja i mobilnosti na evropskom i međunarodnom nivou. Sve Eurydice publikacije dostupne su na Eurydice web stranici.

Mrežu čine Evropska jedinica zadužena za koordinaciju aktivnosti mreže i objavljivanje publikacija, koja je smještena u Izvršnoj agenciji za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu EU (EACEA) u Briselu, kao i 42 nacionalne jedinice smještene u svakoj od 38 zemalja članica Eurydice mreže.
Posjetite Eurydice na https://eacea.ec.europa.eu/national-policies/eurydice/ da biste saznali više o tome kako su sistemi obrazovanja organizovani u Evropi i kako isti funkcionišu.

Eurydice publikacije i materijali pokrivaju sve nivoe obrazovanja, od predškolskog do visokog obrazovanja i obrazovanja odraslih, uz informacije koje se redovno ažuriraju.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?