Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministarstvo sporta: 16. maja finale školskog takmičenja u odbojci i košarci

Objavljeno: 11.04.2018. 21:01 Autor: Ministarstvo sporta
Podorica, 11. april 2018. - Novi sistem školskog sportskog Kup takmičenja, koji je u organizaciji Ministarstva sporta, startovao novembra prošle godine, ulazi u završnicu. Nakon odigranih 173 utakmice u odbojci i košarci, do finalnog turnira, planiranog 16. maja u Podgorici, preostalo je još 10 utakmica. U takmičenju, prilagođenom pravilima međunarodnih i nacionalnih sportskih saveza, učestvuje oko 2 000 djevojčica i dječaka, šestog i sedmog razreda, iz 67 crnogorskih osnovnih škola.

Ministarstvo sporta

Napominjemo, da je Ministarstvo sporta na temelju sporazuma, potpisanog sa Ministarstvom prosvjete, preuzelo realizaciju novouspostavljenog školskog sportskog takmičenja i shodno dogovoru dva resora, isplatilo i naknade nastavnicima fizičkog vaspitanja, kao odgovornim licima zaduženim za koordinaciju takmičenja na nivou škole i u tu svrhu za 351 naknadu, opredijelilo više od šest hiljada eura.

U informaciji Ministarstva sporta o realizaciji programa školskih sportskih takmičenja u osnovnim školama, koju je Vlada Crne Gore usvojila na sjednici 24. 12. 2017. navedeno je izmedju ostalog, da su prve konkretne terenske aktivnosti ministarstva bile usmjerene na analizu stanja školskog sporta u Crnoj Gori, na osnovu koje je utvrđeno da su školska sportska takmičenja na veoma lošem organizacionom nivou. U informaciji se takodje ističe, da je urađena i anketa u kojoj je učestvovalo 156 škola, a na osnovu nje i analiza stanja sistema školskih sportskih sekcija i nastavnih sredstava za sport, koja je pokazala da u crnogorskim školama postoje optimalni uslovi za realizaciju kup sistema takmičenja u košarci i odbojci i to za učenike šestog i sedmog razreda.

Ministarstvo sporta

Angažovan je i Zavod za hitnu medicinsku pomoć koji je za vrijeme utakmica u pripravnosti, a u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, omogućili smo da sva djeca koja su uključena u takmičenje, urade sistematske preglede u crnogorskim domovima zdravlja, kako bi shodno pravilniku, dobili potrebnu ljekarsku potvrdu. 

Ministarstvo sporta
 
Ministarstvo sporta zahvaljuje glavnim sponzorima novog Kup sistema takmičenja. Naši partneri na ovom projektu su Aerodromi Crne Gore, Luka Bar, Lovćen osiguranje i Monteput, koji su nam pomogli u nabavci markera za trening i utakmice, kao i u organizaciji prevoza za djecu i nastavnike, širom Crne Gore. Takodje, zahvaljujemo i školama koje učestvuju u novom sistemu školskog takmičenja, sa kojima Ministarstvo sporta ima odličnu saradnju.

MINISTARSTVO SPORTA

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?