Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ulcinj: Krivične prijave protiv četiri pravna i četiri odgovorna fizička lica u pravnim licima zbog sumnje da su utajli poreze i doprinose za iznos veći od 45.000 eura

Objavljeno: 11.04.2018. 20:35 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su, postupajući na osnovu operativnih informacija, nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv četiri fizička i četiri pravna lica zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivična djela utaja poreza i doprinosa.

Naime, službenici Odsjeka su u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Ulcinju, izvršili su kontrolu poslovanja više preduzeća sa sjedištem u Ulcinju na osnovu koje se sumnja da su tokom 2017. i 2018. godine K.S. izvršni direktor u pravnom licu „Sport Billy“ doo, F.R. izvršni direktor „XXL Construction“ doo, A.Z. izvršni direktor „Ndertimi-a“ doo i B.S. izvršni direktor “Hilti hill“ doo, počinili krivično djelo utaja poreza i doprinosa.

Oni su, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinili na način što su u ovom vremenskom periodu pribavili dozvole za privremeni boravak i rad 27 stranih državljana koji su radno angažovani u ovim preduzećima, a da te strane državljane nisu osigurali što su bili obavezni shodno Zakonu o penzijskom invalidskom osiguranju, niti po tom osnovu za ta lica izvršili uplatu poreza i doprinosa, čime su Budžetu Crne Gore pričinili ukupnu materijalnu štetu u iznosu od 45.536 eura.

Službenici Uprave policije su, 11.04.2018. godine protiv navedenih pravnih lica i njihovih izvršnih direktora državnom tužiocu u ODT u Ulcinju podnijeli krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivična djela utaja poreza i doprinosa.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?