Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Uprava policije i Savjet za građansku kontrolu rada policije partneri u prevenciji nepravilnosti postupanja i jačanju integriteta policijskih službenika

Objavljeno: 12.04.2018. 19:33 Autor: UP
VD direktor Uprave policije MUP-a Vesko Damjanović sastao se danas sa predstavnicima Savjeta za građansku kontrolu rada policije.

Sastanku sa predstavnicima Savjeta za građansku kontrolu rada policije prisustvovali su predsjednik Sindikata Uprave policije Mladen Šuškavčević i savjetnik direktora Uprave policije Sead Frljučkić. Ispred Savjeta, sastanku su prisustvovali predsjednik Zoran Čelebić i članovi Savjeta Dražen Cerović i Vladimir Dobričanin.

Na sastanku je razgovarano o dosadašnjoj dugogodišnjoj saradnji Uprave policije i Savjeta za građansku kontrolu rada policije i ocijenjeno je da je saradnja bila profesionalna i kvalitetna, uz obostranu spremnost da se sa takvom praksom nastavi.

VD direktor Uprave policije Vesko Damjanović je izrazio zadovoljstvo susretom i kazao da je građanska kontrola rada policije od izuzetne važnosti za usvajanje i primjenu savremenih standarda u policijskom postupanju i jačanje integriteta policijskih službenika.

Predsjednik Savjeta za građansku kontrolu rada policije Zoran Čelebić kazao je da je Savjet partner policiji u rješavanju tekuće problematike kojom se Savjet bavi, te da policija i Savjet treba zajedno da nastave da rade na aktivnostima koji će štititi kako integritet građana tako i zakonito postupanje policijskih službenika.

Predstavnicima Savjeta su predstavljene aktivnosti koje Sindikat Uprave policije i menadžment Uprave policije MUP-a preduzimaju na jačanju socijalno – ekonomskih i kadrovsko – tehničkih uslova u radu i djelovanju policijskih službenika, kako bi se doprinijelo poboljšanju profesionalnih preduslova neophodnih za jačanje ličnog i profesionalnog integriteta policijskih službenika.

Dogovoreni su neposredniji vidovi komunikacije, kako bi informacije od obostranog značaja bile analizirane na brz i efikasan način, uz spremnost obje strane da kvalitetnom saradnjom, uz savjete i preporuke Savjeta, nastave da doprinose prevenciji i otklanjanju nepravilnosti i jačanju profesionalnosti i zakonitosti postupanja, posebno u situacijama primjene zakonskih ovlašćenja od strane policijskih službenika.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?