Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Bar: Pretresi na pet lokacija; lišena slobode četiri lica osumnjičena da su u dužem periodu na području Bara stavljala u promet marihuanu, kokain, amfetamin i MDMA

Objavljeno: 12.04.2018. 20:33 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za borbu protiv droge su danas u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Bar i službenicima Sektora granične policije uz angažovanje policijskog psa za otkrivanje droge, a po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, realizovali višemjesečnu akciju „Pismo“. Ova akcija je sprovođena u dužem vremenskom periodu u toku 2017. i u prvom dijelu 2018. godine u odnosu na više lica za koja se sumnja da su se bavila uličnom prodajom opojnih droga na području Opštine Bar. U današnjoj realizaciji akcije policijski službenici su izvršili pretrese na pet lokacija i tom prilikom lišili slobode četiri lica zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Naime, službenici Odsjeka, CB Bar i SGP su, 12.04.2018. godine, realizovali akciju „Pismo“ i tom prilikom izvršili pretrese na pet lokacijia i tom prilikom lišili slobode V.L. (21), Đ.D. (30), N.G. (19) i M.K. (24), sva lica iz Bara, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Prilikom pretresa stana koji koriosti V.L. policijski službenici su pronašli i oduzeli jednu pvc kesicu sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana težine 6,1 gram, koju je ovo lice kada su došli policijski službenici odbacio kroz prozor stana. Daljim pretresom je pronađena još jedna pvc kesica sa sadržajem biljne materije tamozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana težine 4,3 grama, novac u iznosu od 260 eura za koji se sumnja da je stečen prodajom opojnih droga i digitalnu vagu za precizno mjerenje. Pretresom stana koji koristi M.K. policijski službenici su pronašli i oduzeli dvije pvc kesice sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana količine 8,6 grama i jednu cigaretu tzv. džoint u kojem se nalazila biljna materija tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana mase 0,7 grama. Policijski službenici su prilikom pretresa stana koji koristi N.G. pronašli i oduzeli pet pištoljskih metaka i dva puščana metka.

Ova lica su, kako se sumnja, u dužem vremenskom periodu u toku 2017. godine i u prvom dijelu 2018. godine na području Opštine Bar većem broju lica prodavali opojne droge marihuana, kokain, amfetamin i MDMA. Prilikom preduzimanja policijskih mjera i radnji na ovom predmetu u navedenom vremenskom periodu u 22 navrata su izvršene zaplijenje opojnih droga kod krajnjih kupaca i to: 135,35 grama marihuane, 98,950 grama amfetamina, 20,752 MDMA, 2,44 grama kokaina. U jednom slučaju droga je zaplijenjena od strane službenika Uprave carina Crne Gore.

O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici koji je naložio da se V.L, Đ.D, N.G. i M.K. liše slobode i da mu se privedu uz krivične prijave zbog postojanja osnovane sumnje da je su počinilli krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu je naložio da se protiv N.G. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanju osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?