Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

”First Lego League Montenegro 2018” u OŠ „Štampar Makarije“

Objavljeno: 13.04.2018. 14:15 Autor: Ministarstvo nauke
”First Lego League Montenegro 2018”, u organizaciji Fondacije ”Mladi pronalazači Crne Gore”, održaće se po četvrti put u subotu 14. aprila, u O.Š. „Štampar Makarije“ u Podgorici, od 10 časova. Pobjednik takmičenja će predstavljati Crnu Goru na Evropskom takmičenju u Estoniji (Tallinn) u periodu od 6-8.juna 2018. godine.

Na ovogodišnjem takmičenju učestvuje 10 timova, koji će predstavljati 7 osnovnih škola iz Podgorice. U ovom izazovu učestvuje više od 255.000 djece širom svijeta, uzrasta od 9-16 godina, svrstanh u 32.000 timova iz preko 88 zemalja. Izazov (tema) za ovu godinu je “Hydro Dynamics” ili poboljšanje načina na koji ljudi pronalaze vodu, transportuju, koriste ili njome raspolažu.

Fondacija ”Mladi pronalazači Crne Gore” je nosilac licence za organizaciju FIRST LEGO Lige (FLL), takmičenja koje sve više osvaja svijet i čiji osnivači su američka organizacija FIRST i Danska kompanija LEGO, tvorac čuvenih LEGO kockica.

FIRST LEGO Liga (FLL) je program robotike za uzrast od 9 do 16 godina, koji je osmišljen sa ciljem da podstakne interesovanje djece za nauku i tehnologiju. Misija FLL- a jeste da inspiriše mlade ljude da ostvaruju svoje potencijale i snove u nauci i tehnologiji. Kroz FLL progam oni dobijaju zanimljive zadatke i izazove na koje, kroz timski rad i nadzorom mentora, daju inovativna rješenja. Zadatak - izazov za mlade pronalazače je da naprave autonomnog robota od LEGO kockica korišćenjem kompleta LEGO MINDSTORMS. Timovi stiču poene kreiranjem inovativnih rješenja za problem koji im je postavljen, uz obavezu da se pridržavaju ključnih pravila i principa FLL-a.

Korisni linkovi:
http://www.usfirst.org/
http://www.firstlegoleague.org/challenge
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?