Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Turistička ponuda Crne Gore predstavljena na Mediteranskom sajmu turizma (MTF)

Objavljeno: 13.04.2018. 15:45 Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Na Mediteranskom sajmu turizma (MTF) u Tirani, Ministarstvo održivog razvoja i turizma, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore i partnerima, predstavilo je turističku ponude Crne Gore.

Crnogorsku delegaciju predvodio je Ćazim Hodžić, v.d. generalnog direktora Direktorata za razvoj turističke destinacije i turističku infrastrukturu u Ministarstvu održivog razvoja i turizma. Hodžić je održao neformalni sasatanak sa Blendi Klosijem ministrom Ministarstva turizma i životne sredine Albanije i njegovim saradnicima, kao i sa predstavnicima turističke privrede Albanije i regiona.

Tokom navedenih sastanaka, izražena je spremnost za dalje unapređnje zajedničke saradnje u oblasti turizma između Crne Gore i Albanije sa posebnim akcentom na zajednički nastup prema trećim tržištima.

Posjetiocima našeg štanda prenijeta je poruka da Crna Gora spremno čeka početak nove turističke sezone, kao i da je otvorena i sigurna za sve posjetioce sa svih tržišta. Takođe, prisutni su imali priliku da se detaljnije upoznaju sa novinama koje ih očekuju tokom predstojeće sezone, a koje su uglavnom vezane za putnu infrastrukturu, kao i sa ubrzanom dinamikom prelaska granice tokom sezone, specijalnom ponudom sa povoljnostima, ponudom za aktivni odmor, kao i konkurentnim cijenama.

Sajam je održan u periodu 6 - 7. april u Tirani. Na crnogorskom štandu turističku ponudu predstavile su lokalne turističke organizacije Podgorice, Ulcinja, Budve i Kolašina, „Aqua Park Budva“, Institut „Dr Simo Milošević“ i veliki broj privrednika iz Crne Gore.

Kao što je poznato, Crnu Goru svake godine posjeti veliki broj turista iz Albanije i njihov broj svake godine bilježi rast te ovakvi sajmovi svakako predstavljalju odličnu priliku za održavanje dobre komunikacije sa turističkim privrednicima Albanije i okruženja, kao i potencijalnim turistima.

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?