Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Turistička ponuda Crne Gore predstavljena u Rimu u okviru poslovne radionice za predstavnike turističke privrede

Objavljeno: 13.04.2018. 15:52 Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Na inicijativu nacionalnog avio prevoznika Montenegro- Airlines-a i crnogorske turističke privrede, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore organizovala je, u srijedu 11. aprila, poslovnu radionicu u Rimu, u cilju podsticanja rasta turističkog prometa sa tržišta Italije.

Radionica je bila prilika za učesnike iz Crne Gore (predstavnike lokalnih turističkih organizacija Kotora, Herceg Novog i Podgorice, nacionalne aviokompanije Montenegro Airlines-a i hotela Hunguest Sun Resort, Maestral Resort & Casino, Verde i Hilton Podgorica) da uspostave kontakte i pregovaraju sa potencijalnim partnerima iz Italije o kupovini usluga i paket aranžmana za narednu turističku sezonu.

Održani su brojni sastanci sa predstavnicima italijanskih tur-operatora i medija, među kojima: Avec Touroperator, CRAL NGI, Eastland, Entertravel, Jolly International, Marcopolo, Mastervacanze, Rossini Travel, Viaggiare in pensione, Beverly Vacance, Shiraz Travel, Travel quotidiano,TID press, Terre D’Europa i drugi, koji su iskazali veliko interesovanje za našu destinaciju, pa se u narednom periodu može očekivati povećanje turističkog prometa sa ovog tržišta.

Da je interesovanje italijanskih turista za Crnu Goru u porastu govori i podatak da Montenegro Airlines, pored redovnog saobraćaja ka Rimu, ove godine ima i čarter letove iz Palerma, Napulja i Barija.

U okviru poslovne radionice, održana je i prezentacija aktuelne turističke ponude naše destinacije, kojoj su prisustvovali i predstavnici Ambasade Crne Gore u Rimu, kao i predstavnici italijanskih medija.

Organizacija poslovnih radionica za predstavnike turističke privrede Crne Gore pokazala se kao veoma uspješan model za uspostavljanje kontakata sa zainteresovanim tur-operatorima sa emitivnih tržišta, te se očekuje da i ova radionica rezultira odlukom većeg broja italijanskih turoperatora da u svoje kataloge uvrste aranžmane za Crnu Goru od naredne turističke sezone.


PR služba Nacionalne turističke organizacije Crne Gore

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?