Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Bošković održao redovni sastanak sa vojno-diplomatskim predstavnicima u inostranstvu

Objavljeno: 13.04.2018. 18:33 Autor: mod
Ministar odbrane mr Predrag Bošković sa saradnicima održao je danas redovne godišnje konsultacije sa vojno-diplomatskim predstavnicima Crne Gore akreditovanim u inostranstvu.

Ministar Bošković je istakao važnost obavljanja dužnosti izaslanika odbrane u inostranstvu, uzimajući u obzir da direktno zastupaju interese naše zemlje, Vlade Crne Gore, kao i Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore. Takođe je naglasio neophodnost aktivnog angažmana u zemljama prijema, odnosno svakodnevno i sveobuhvatno održavanje bilateralnih odbrambenih odnosa sa savezničkim zemljama, što je od presudne važnosti za jačanje međusobnog povjerenja i pozicioniranja Crne Gore kao kvalitetnog i pouzdanog saveznika.

Vojno-diplomatski predstavnici informisali su ministra o realizovanim bilateralnim i multilateralnim aktivnostima u protekloj godini i upoznali ga sa ključnim prioritetima za rad u narednom periodu. Oni su iskazali zadovoljstvo saradnjom sa nadležnim institucijama u zemljama u kojima su akreditovani, kao i podrškom koju dobijaju iz matične institucije. Istakli su da samo zajedničkim djelovanjem, strateški ciljevi Crne Gore mogu u potpunosti biti ostvareni.

Ministar je zaključio da će Ministarstvo odbrane Crne Gore, u skladu sa svojim mogućnostima i potrebama, nastaviti da jača vojno-diplomatsku mrežu u inostranstvu. Najavio je da će se ubuduće sagledati i konkretizovati širenje ove mreže, u cilju što kvalitetnijeg međunarodnog predstavljanja Crne Gore i profesionalnog ispunjavanja nacionalnih odbrambenih i bezbjednosnih ciljeva.

mod mod

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?