Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Stipendije univerziteta u Kataniji

Objavljeno: 13.04.2018. 18:32 Autor: PR služba Ministaratva prosvjete
Obavještavamo zainteresovane kandidate da je Univerzitet u Kataniji, Italija, raspisao konkurs za 40 stipendija namijenjenih međunarodnim studentima, za akademsku 2018/2019. godinu, od kojih je 10 namijenjeno kandidatima iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije i Crne Gore koji žele da upišu osnovne, master ili doktorske studije na Univerzitetu u Kataniji.

Aplikacije se podnose u periodu od 5. aprila 2018. godine do 30. juna 2018. godine, isključivo kroz online aplikacioni formular koji se nalazi na internet adresi: http://serviziwebcea.unict.it/domanda-borsa

Kandidati mogu podnijeti samo jednu aplikaciju (na engleskom ili italijanskom jeziku), sa sljedećom dokumentacijom:

1. Kopijom važećeg pasoša,
2. Prihvatno pismo Univerziteta u Kataniji,
3. Izjava ENIC centra o priznavanju stečene diplome za nastavak odabranih studija (provjeriti na internet adresi: http://cis.cimea.it/unict_en/

Sva dokumenta (ukoliko nijesu na engleskom ili italijanskom jeziku) moraju biti propraćena sa prevodom sudskog tumača na engleski ili italijanski jezik.

Kad je jednom registrovana, nije moguće napraviti nijednu izmjenu u podacima koji su unijeti u aplikaciju, jer će vrijeme i datum podnošenja biti vidljiv.

Aplikacije koje nijesu valjano popunjene, ili nepotpune, sa svim traženim dokumentima, neće biti prihvaćene.

Za sve dodatne informacije i pojašnjenja u vezi sa stipendijama i načinom apliciranja zainteresovani kandidati treba da se obrate administratoru ovog programa: gospođi Eriki Manjano (Erica Magnano), na sestat@unict.it (Služba za strane studente).
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?