Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpisivanjem finalnog certifikata ozvaničena primopredaja helikoptera Bell 412 EP

Objavljeno: 14.04.2018. 21:04 Autor: mod

Potpisivanjem posebnog certifikata (Certifikat of final acceptance), kao finalnog dokumenta, danas je i ozvaničena primopredaja helikoptera Bell 412EP koji je juče stigao u Crnu Goru za potrebe Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore.

Certifikat je u ime Ministarstva odbrane potpisala generalna direktorka Direktorata za materijalne resurse, Alma Ljuljanaj, a u ime Kanadske privredne korporacije (Canadian commercial corporation) Patriša Denjol (Patricia Daigneault).

Ovom činu prethodilo je testiranje vazduhoplova od strane komisije sastavljene od predstavnika Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore i kompanije Bell, kao i finalizacija neophodnih administrativnih procedura.

Podsjetimo da su četiri pilota VVCG već uspješno završila obuku za upravljanje ovim tipom helikoptera, kao i jačim, 412 EPI, od kojih dva tek treba da stignu u drugoj polovini ove godine, a da su dva inžinjera i četiri tehničara prošla neophodnu obuku za održavanje. Oni će činiti ekspertski tim koji će odmah početi da radi na uvođenju helikoptera u operativnu upotrebu.  

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?