Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Policija postupila po svakoj prijavi u vezi sa dešavanjima na dan održavanja izbora

Objavljeno: 16.04.2018. 05:11 Autor: UP
Upravi policije je tokom izbornog dana, od ranih jutarnjih časova do 20,05 časova, shodno trenutnim podacima, prijavljeno 28 događaja na teritoriji Crne Gore, a koji se odnose na dešavanja u vezi sa predsjedničkim izborima.

Od ovih 28 događaja, u Podgorici je prijavljeno osam, u Nikšiću sedam, u Bijelom Polju sedam, u Pljevljima dva, u Mojkovcu dva, u Budvi jedan i u Andrijevici jedan događaj.

Službenici Uprave policije su postupili po svakoj prijavi i preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti. U najvećem broju slučajeva, službenici policije su izašli na lice mjesta gdje su obavili službene mjere i radnje. Sa događajima za koja je postojala potreba upoznati su i nadležni tužioci.

Najviše prijava odnosilo se na negodovanje što lica nema u biračkom spisku na određenom biračkom mjestu ili na nemogućnost glasanja zbog drugih razloga tehničke prirode (šest slučajeva), upućene uvrede ili psovke na biračkom mjestu ili u blizini biračkog mjesta (četiri slučaja), ometanje rada na biračkom mjestu (dva slučaja) i navodnu kupovinu glasova (dva slučaja).

Ostale prijave, po jedan slučaj, odnosile su se na: fizički napad na biračkom mjestu – lice dovedeno u policijske prostorije radi daljeg postupanja; prigovor na biračkom mjestu od strane lica koje je već glasalo zato što nije prethodno dobilo poziv za glasanje na srpskom jeziku; navodno vođenje tzv. spiskova birača van biračkog mjesta – lice upućeno na podnošenje prijave; otuđenje bedža članu biračkog odbora – lice za koje se sumnja da je otuđilo bedž pronađeno; otuđenje glasačkog listića od strane birača koje ga je uzelo u namjeri da navodno glasa; namjeru jednog lica da navodno slomi biračku kutiju – pozivalac odustao od prijave; fotografisanje listića od strane jednog birača – glasački listić proglašen nevažećim; onemogućavanje glasanja jednog lica od strane drugog fizičkim sprječavanjem nakon čega je lice odustalo od prijave; novac koji je posmatrač vidio kod jednog lica a za koji je izrazio sumnju da je namijenjen kupovini glasova; vozilo u kojem se navodno upisuje ko izlazi na glasanje u kojem pretresom po pribavljenoj naredbi sudije za istragu nije pronađeno ništa što bi ukazivalo na izvršenje krivičnog djela; nesporazum između članova štaba jedne političke partije; oštećenje brave na biračkom mjestu prije otvaranja biračkog mjesta koje je tužilac nakon izvršenog uviđaja i konstatovanja da nije bilo ulaska u objekat kvalifikovao kao KD uništenje i oštećenje tuđe stvari i lupanje na vratima na biračkom mjestu od strane nepoznatog lica nakon zatvaranja biračkog mjesta.

Policijski službenici će preduzimati dalje mjere i radnje u komunikaciji sa nadležnim tužiocima.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?