Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predstavnici Crne Gore učestvovali na sastanku GFCM na temu upravljanja rerusima na Mediteranu

Objavljeno: 16.04.2018. 19:42 Autor: MPRR

Predstavnici Direktorata za ribarstvo Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja prisustvovali su prošle sedmice u Zagrebu sastanku koji je organizovala Generalna komisija za ribarstvo u Mediteranu na temu evaluacije strategije upravljanja u Jadranu.

Svrha održavanja sastanaka bila je procjena bioloških, ekonomskih i socijalnih posljedica mogućih scenarija upravljanja u odabranim studijama slučaja u područjima GFCM-a. Predstavljeni su različiti mogući načini upravljanja zajedničkim resursima, posebno resursima sitne plave ribe, za koju je potrebno dodatno pojačati mjere održivog upravljanja u cilju smanjenja mogućnosti prekomjernog iskorišćavanja ovog, za sve države Jadrana, značajnog resursa.

Sastancima su prisustvovali predstavnici iz reda naučnih i administrativnih institucija zemalja članica GFCM-a koje izlaze na Jadransko more, predstavnici Evropske komisije kao i predstavnici međunarodnih organizacija i regionalnih i subregionalnih projekata, koji se bave problematikom ribarstva i zaštitom životne sredine.

PR Služba Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?