Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Načelnica Pejović učestvovala na sastanku Komisije za rodnu ravnopravnost Savjeta Evrope (GEC) u Strazburu

Objavljeno: 17.04.2018. 19:11 Autor: Maja Jović
Komisija za rodnu ravnopravnost Savjeta Evrope (GEC) održala je 13. sastanak u Strazburu, gdje se raspravljalo o novoj Strategiji Savjeta Evrope o ravnopravnosti polova od 2018. do 2023. godine, kao i o procesu izrade nacrta preporuke Savjeta ministara za spriječavanje i suzbijanje seksizma.

Na konferenciji je, ispred Ministarstva za ljudska i manjinska prava i Vlade Crne Gore, učestvovala načelnica Odjeljenja za poslove rodne ravnopravnosti, Biljana Pejović.

Ona je govorila o aktuelnim dešavanjima po pitanju rodne ravnopravnosti u Crnoj Gori.
Akcenat je stavila na političku participaciju žena i djelovanje Ženske političke mreže.

Pejovićeva je informisala da Žensku političku mrežu čine političarke iz redova vladajućih partija i opozicije, kao i predstavnice akademske zajednice, te da je nastala pod okriljem programa „Podrška antidiskriminacionim i politikama rodne ravnopravnosti“, koji finansira Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori, a sprovodi Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava.

“Ženska politička mreža promoviše glas žena i njhovo aktivno učešće u politici. Ona doprinosi postizanju pune rodne ravnopravnost, ne samo u politici, već i u svim oblastima života. Učešće žena u politici pitanje ljudskih prava i jedan od osnovnih pokazatelja demokratičnosti društva.”

Ona je još poručila da u predstojećem periodu predstoji uvođenje suštinskih promjena na polju rodne ravnopravnsti i političke participacije žena.


Ministarstvo za ljudska i manjinska prava
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?