Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Volkov i Lakić u posjeti Saveznoj kancelariji za upravljanje kadrovima OS SR Njemačke

Objavljeno: 17.04.2018. 19:55 Autor: mod
Generalni direktor Direktorata za ljudske resurse Mihailo Volkov i načelnik Direkcije za međunarodnu saradnju Andrej Lakić posjetili su u Kelnu Saveznu kancelariju za upravljanje kadrovima Oružanih snaga SR Njemačke.

Cilj dvodnevne posjete bio je razmjena iskustava iz oblasti ljudskih resursa, sa težištem na politiku zapošljavanja i privlačenja kvalitetnog kadra, usavršavanje, dobrovoljno služenje vojnog roka i ostale segmente bitne za razvoj kadrova u oblasti odbrane.
Volkov i Lakić razgovarali su sa direktorom i potpredsjednikom Kancelarije, Georgom Štukeom i kontraadmiralom Martinom Krebsom.

Volkov je upoznao domaćine sa aktivnostima koje Ministarstvo odbrane sprovodi u oblasti ljudskih resursa, uz poseban akcenat na zapošljavanje u Vojsci, podmlađivanje kadra, personalnu podršku zaposlenima, kao i rješavanje stambenih pitanja.
On je zahvalio njemačkom Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama te zemlje na podršci Ministarstvu odbrane Crne Gore, posebno na planu usavršavanja profesionalnih vojnih lica.
Sagovornici su izrazili spremnost za nastavak saradnje iz oblasti ljudskih resursa u narednom periodu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?