Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministarka Damjanović na radnom sastanku sa predstavnicima Ministarstva održivog razvoja i turizma i CANU-a

Objavljeno: 18.04.2018. 17:37 Autor: Ministarstvo nauke
Ministarstvo nauke

Ministarka nauke dr Sanja Damjanović sastala se danas sa predstavnicima Crnogorske akademije nauka i umjetnosti akademicima prof.dr Ljubišom Stankovićem, prof.dr Perkom Vukotićem i predstavnicima Ministarstva održivog razvoja i turizma, Tamarom Djurović, načelnicom Direkcije za zaštitu vazduha i zaštitu od buke u životnoj sredini i Natašom Bjelicom, samostalnom savjetnicom u istoj Direkciji.

Na sastanku je bilo riječi o pripremi konkretnih projekata iz programa EURATOM sa jakim konzorcijumom partnera iz Evrope, što bi osim za naučni aspekt bilo važno i na putu ispunjavanja zahtjeva u procesu integracija Crne Gore u EU u oblasti zaštite životne sredine. U Crnoj Gori je u proteklom periodu realizovan projekat „Istraživanje radioaktivnosti u životnoj sredini“ pod rukovodstvom CANU, tako da bi nastavak istraživanja i jačanje istraživačkih timova mogli da se ostvare kroz EU programe.

U tom kontekstu, saradnja na ovom programu može predstavljati odličnu sponu za učešće u Okvirnom EU programu za istraživanje i inovacije Horizont 2020, čije povećanje participiranja je prioritet Ministarstva nauke, a mora biti i akademske zajednice, kao i privrednog sektora, zaključeno je na sastanku.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?