Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Bošković otvorio „Dane otvorenih vrata – mjesec telekomunikacija“, manifestaciju posvećenu radioamaterizmu

Objavljeno: 18.04.2018. 18:41 Autor: mod
Ministar odbrane, mr Predrag Bošković, otvorio je manifestaciju „Dani otvorenih vrata – mjesec telekomunikacija“, koju organizuje Savez radioamatera Crne Gore u znak obilježavanja tri datuma - 18. aprila, Svjetskog dana radio amatera, 17. maja, Svjetskog dana telekomunukacija i informatičkog društva, kao i 70 godina postojanja Radio kluba „Podgorica“.

Bošković je kazao da mu je čast da otvori manifestaciju koja je posvećena afirmaciji i popularizaciji tako humane djelatnosti, čiji značaj posebno dolazi do izražaja u teškim momentima prirodnih i ostalih katastrofa i vanrednih situacija
.
„Značaj radioamaterizma najbolje shvatimo u vrijeme ratnih dešavanja, kada povezujete porodice, u vrijeme poplava, zemljotresa i ostalih vanrednih situacija“, kazao je ministar, podsjećajući da je tako bilo i tokom zemljotresa u Crnoj Gori, 1979, tokom rata na prostoru bivše Jugoslavije, ali i tokom poplava 2010. ili vanredne situacije 2012. godine u našoj zemlji. 
 
Đuro Vučinić, potpredsjednik Saveza radioamatera Crne Gore je podsjetio da je Svjetska organizacija radioamatera formirana 1928. godine u Parizu, sa 24 zemlje osnivača, da bi danas okupljala saveze iz oko 160 zemalja, sa više miliona licenciranih radiooperatora.
On je kazao da će tokom mjesec dana trajanja manifestacije intenzivno raditi na afirmaciji radioamaterizma po crnogorskim opštinama, kao i na oživljavanju klubova. 
 
Maloj svečanosti u prostorijama kluba „Podgorica“, koji obitava na istoj adresi u Novaka Miloševa od svoga osnivanja, 1948. godine, prisustvovali su predstavnici Direktorata za vanredne situacije, Agencije za elektronske medije, Agencije za telekomunikacije, kao i bivša ministarka odbrane, prof. dr Milica Pejanović Đurišić.

Savez radioamatera Crne Gore osnovan je 1950. godine. 

mod   mod mod


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?