Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održana konferencija „Izazovi u susret primjene novog Zakona o državnim službenicima i namještenicima“

Objavljeno: 18.04.2018. 20:20 Autor: MJU

Konferencija na temu „Izazovi u susret primjene novog Zakona o državnim službenicima i namještenicima“ otvorena je danas u organizaciji Ministarstva javne uprave i Uprave za kadrove.

Na konferenciji su govorili Goran Jovetić, državni sekretar Ministarstva javne uprave, Svetlana Vuković, direktorica Uprave za kadrove i Lutz Kober, direktor Hanns Seidel Stifung za Srbiju i Crnu Goru.

-Novi Zakon o državnim službenicima i namještenicima stupa na snagu 1. jula 2018. godine i poseban akcenat je stavljen na poboljšanje nivoa odgovornosti i stručnosti državnih službenika i namještenika i unaprijeđen je normativni okvir za službenički sistem, stvoreni uslovi za kvalitetnije upravljanje ljudskim resursima u smislu zapošljavanja i napredovanja po sistemu zasluga, te jačanje profesionalizma, odgovornosti, otvorenosti i efikasnosti, kako na državnom, tako i na lokalnom nivou, rekao je državni sekretar Jovetić.

„Donošenjem ovog zakona u roku planiranom Strategijom reforme javne uprave za period 2016-2020. Vlada Crne gore pokazuje jasno opredjeljenje i punu posvećenost ostvarenju zacrtanih strateških ciljeva u oblasti reforme javne uprave, naglasio je Jovetić.

Cilj organizovanja konferencije je predstavljanje novog Zakona o državnim službenicima i namještenicima, kao i izazovi kod primjene u narednom periodu. Unapređenje službeničkog sistema će biti u fokusu, ne samo na centralnom nivou, već i na lokalnom nivou kroz novi Zakon o lokalnoj samoupravi. Takođe, učesnici će imati priliku da se upoznaju sa službeničkim sistemom Republike Srbije i sistemom upravljanja ljudskim resursima u Republici Koreji.

Na konferenciji, koja se održava 18. i 19. aprila, predstavnici SIGMA-e predstaviće rezultate sprovedene analize i buduće izazove kod profesionalizacije visoko rukovodnog kadra u državnoj upravi Crne Gore.

Ministarstvo javne uprave

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?