Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Mojkovac: U gepeku vozila otkrivena odstrijeljena zaštićena vrsta divljači čiji je lov zabranjen; slijede vještačenja radi procesuiranja ovog događaja

Objavljeno: 19.04.2018. 17:35 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Odjeljenja bezbjednosti Mojkovac juče su otkrili odstrijeljenu divljač koja pripada zaštićenoj vrsti i čiji je lov zabranjen. Divljač, ustrijeljeni divojarac, se nalazila u gepeku vozila koje je policija radi provjere zaustavila na osnovu operativnih saznanja. U vozilu su se nalazila tri lica. Pronađeno je i oružje koje je, kako se sumnja, upotrijebljeno za odstrijel zaštićene vrste divljači.

Naime, službenici OB Mojkovac su juče oko 17,00 časova, postupajući na osnovu operativnih saznanja da je izvršeno krivično djelo nezakonit lov, u mjestu Polja, na regionalnom putu Mojkovac – Đurđevića Tara, zaustavili i kontrolisali vozilo „VW Golf III“, mojkovačkih regostarskih oznaka. Vozilom je upravljao R.M. (24) iz Mojkovca, dok su se u vozilu kao saputnici nalazili V.B. (28) i R.Č. (28), takođe iz Mojkovca.

Pregledom vozila pronađeno je vatreno oružje – puška „Zastava“ M 70 cal. 7 mm, vlasništvo R.Č, sa dva komada municije u okviru, i odstrijeljena divljač – divojarac čiji je lov, kao zaštićene vrste, zabranjen.

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju. Od ova tri lica su u policijskim prostorijama OB Mojkovac uzete izjave. Od njih je oduzeta odstrijeljena divljač, koja je upućena na obdukciju u veternarsku ustanovu. Takođe je oduzeto i oružje radi vještačenja. Uzeti su i brisevi – SEM stubići od ova tri lica radi utvrđivanja prisustva barutnih čestica.

Nadležni tužilac će se izjasniti o kvalifikaciji krivičnog djela nakon izvršenih analiza i vještačenja.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?