Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Susret tajlandske princeze Maha Chakri Sirindhorn i ministra kulture Aleksandra Bogdanovića

Objavljeno: 19.04.2018. 21:29 Autor: Ministarstvo kulture
Ministar kulture Aleksandar Bogdanović bio je domaćin tajlandskoj princezi Maha Chakri Sirindhorn, koja je tom prilikom obišla i institucije kulture na Cetinju.

Princeza Sirindhorn, iz dinastije Chakri, zajedno sa ministrom Bogdanovićem posjetila je Muzej kralja Nikole, a potom Istorijski i Umjetnički muzej Narodnog muzeja Crne Gore.

Tokom razgovora sa ministrom Bogdanovićem, gošća sa Tajlanda govorila je o potencijalnoj saradnji dvije države u oblasti kulture. Oni su se saglasili kako dvije države raspolažu izuzetnim turističkim i kulturnim resursima, što je - kako je naglašeno - dobra osnova za uspostavljanje sadržajne saradnje, koja bi ujedno snažno doprinijela bilateralnim odnosima Crne Gore i Tajlanda.

Nakon susreta sa ministrom Bogdanovićem i obilaska institucija kulture, princeza Sirindhorn je naglasila kako je impresionirana Crnom Gorom, a prije svega njenim prirodnim ljepotama i kulturnom baštinom, koja je - kako je dodala - vidljiva na svakom koraku.

Tokom posjete Muzeju kralja Nikole, tajlandska princeza Sirindhorn zapisala je “Hvala vam što ste mi pokazali dvorac sa važnim i fascinantnim pričama o vašoj zemlji”.

MKUMKU

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?