Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Turistička ponuda Crne Gore predstavljena na Sajmu turizma u Prištini

Objavljeno: 20.04.2018. 17:06 Autor: Ministarstvo održivog razvoja i turizma

Ministarstvo održivog razvoja i turizma Ministarstvo održivog razvoja i turizma 

Na sajmu turizma i sporta „Tourism & Sport u Prištini“, Ministarstvo održivog razvoja i turizma u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore i partnerima predstavilo je turističku ponude naše zemlje.

Crnogorsku delegaciju predvodi Ćazim Hodžić, v.d. generalnog direktora Direktorata za razvoj turističke destinacije i turističku infrastrukturu u Ministartstvu održivog razvoja i turizma. Hodžić je imao uvodno izlaganje na otvaranju sajma i tom prilikom izrazio zadovoljstvo činjenicom da je broj turista sa Kosova svake godine u porastu te pozvao građane Kosova da svoje odmore provedu u Crnoj Gori. Takođe, naglašeno je da su aktivnosti na pripremi ljetnje sezone u završnoj fazi, kao i da je Crna Gora otvorena i sigurna za posjetioce sa svih tržišta.

Posjetiocima našeg štanda prenijeta je poruka da Crna Gora spremno čeka početak nove turističke sezone. Takođe, prisutni imaju priliku da se detaljnije upoznaju sa novinama koje ih očekuju tokom predstojeće sezone, a koje su uglavnom vezane za putnu infrastrukturu, ubrzanom dinamikom prelaska granice tokom sezone, specijalnom ponudom sa povoljnostima, ponudom za aktivni odmor, kao konkurentnim cijenama.

Sajam se održava 19. i 20. aprila u Prištini. Na crnogorskom štandu turističku ponudu predstavljaju lokalne turističke organizacije Ulcinja, Budve i Tivta kao i veliki broj privrednika iz Crne Gore.

Crnu Goru je 2017. posjetilo 46.948 turista sa Kosova, odnosno 21 odsto više u odnosu na godinu ranije, koji su ostvarili 255.117 noćenja, odnosno 26.43 odsto više u odnosu na 2016.

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?