Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Nikšić: Rasvijetljeno aktiviranje eksploziva na vratima poslovnog prostora izvršeno 2015. godine; protiv osumnjičenog podnijeta krivična prijava

Objavljeno: 23.04.2018. 19:45 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Nikšić rasvijetlili su aktiviranje eksplozivne naprave na vratima poslovnog objekta u Nikšiću koje je izvršeno u oktobru 2015. godine. Zbog osnovane sumnje da je počinio ovo krivično djelo uz krivičnu prijavu tužiocu je priveden D.Đ. (38) iz Nikšića.

Naime, 04.10.2015. godine oko 22,00 časa, u ulici VI Crnogorske u Nikšiću, na vratima poslovnog prostora vlasništvo D.D. aktivirana je eksplozivna naprava, usljed čega je nastupila materijalna šteta na ovom prostoru. Uviđaj na licu mjesta izvršen je od strane policijskih službenika CB Nikšić, a tom prilikom iz centra eksplozije izuzeti su materijalni tragovi koji su upućeni u Forenzički centar u cilju utvrdjivanja o kakvoj eksplozivnoj materiji se radi. Nakon izvršenog vještačenja, utvrđeno je da je na vratima navedenog poslovnog prostora aktiviran ultrabrizantni eksploziv TNT.

Kriminalističkom obradom došlo se do sumnje da je D.Đ. izvršio navedeno krivično djelo na način što je, 04.10.2015. godine oko 22,00 časa, u ulici VI Crnogorske u Nikšiću, sporogorećim štapinom aktivirao eksplozivnu materiju TNT na vratima poslovnog prostora vlasnistvo D.D.

O svemu je obaviješten nadležni državni tužilac koji je kvalifikovao krivično djelo.

Od osumnjičenog D.Đ. je u policijskim prostorijama uzeta izjava. On je uz krivičnu prijavu priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?