Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Podgorica: Rasvijetljeni nasilničko ponašanje, dva razbojništva i teška krađa

Objavljeno: 23.04.2018. 19:51 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su tokom prethodnih par dana rasvijetlili više krivičnih djela. Slobode su lišena četiri maloljetnika zbog sumnje da su počinila krivično djelo nasilničko ponašanje na štetu takođe maloljetnog lica. Osim toga, rasvijetljena su i dva razbojništva i jedna teška krađa za čije izvršenje je osumnjičeno ukupno šest lica.

Naime, službenici CB Podgorica su, postupajući na osnovu prijave roditelja maloljetnog lica da je više maloljetnika napalo njegovog sina u dvorištu jedne osnovne škole u Podgorici, preduzeli mjere i radnje koje su dovele do rasvjetljavanja ovog događaja. Prikupljene su potrebne informacije i sa lica mjesta je izuzet i video nadzor. U konsultaciji sa nadležnim tužiocem, slobode su lišena četiri lica koja su identifikovana kao lica koja su, kako se sumnja, 16.04.2018. godine napala maloljetnika. Lica lišena slobode, D.S, J.B, A.O. i N.R. su osumnjičena da su, na štetu maloljetnog sugrađanina V.S, počinila krivično djelo nasilničko ponašanje. Ova četiri maloljetna lica su, kako se sumnja, fizički napala maloljetnog V.S. i kod njega izazvala osjećaj straha i ugroženosti. Ova četiri lica su, uz krivičnu prijavu, privedena nadležnom tužiocu za maloljetnike, zbog osnovane sumnje da su počinila navedeno krivično djelo.

Osim toga, službenici CB Podgorica identifikovali su pet maloljetnih lica koja su, sumnja se, počinila dva razbojništva u dva dana. S tim u vezi, nadležnom tužiocu za maloljetnike podnijet je posebni izvještaj, kao dopuna krivičnih prijava prethodno podnijetih po nepoznatom izvršiocu, protiv maloljetnih B.H, I.C, F.S, J.M. i N.S, nastanjenih u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su, na štetu dva vozača u taksi firmama, počinili dva krivična djela razbojništvo. Oni su, kako se sumnja, jedno krivično djelo počinili 18.04.2018. a drugo sjutradan, 19.04.2018. godine. U prvom razbojništvu ova lica su, sumnja se, uz upotrebu fizičke sile i prijetnju nožem od taksiste otuđila 20 eura, dok su u u drugom razbojništvu upotrebom fizičke sile od taksiste otuđila 15 eura.

Takođe je rasvijetljena i teška krađa za koju je osumnjičen A.F. (45), državljanin Republike Srbije. On je, kako se sumnja, iz stana u Podgorici od vlasnika otuđio zlatni nakit i dvije umjetničke slike. A.F. je lišen slobode i uz krivičnu prijavu je priveden nadležnom tužiocu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?