Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Konkurs: GENE Nagrada za inovacije u globalnom obrazovanju

Objavljeno: 23.04.2018. 21:16 Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Drugo izdanje GENE Nagrade za inovacije u globalnom obrazovanju podržava inicijative globalnog obrazovanja koje olakšavaju pozitivne promjene kroz kritičke analize, kreativnost, participaciju i inovacije, sa krajnjim ciljem da inspirišu kreatore javnih politika.
Konkurs za Nagradu za inovacije u globalnom obrazovanju je otvoren 20. aprila. Nagradu dodjeljuje Mreže globalnog obrazovanja u Evropi (GENE).

U 2018. godini biće dodijeljeno po 10.000 eura za 5 inovativnih inicijativa.
20 inicijativa, uključujući i 5 nagrađenih, dobiće priznanje u publikaciji.

Cilj konkursa je da ponudi priznanje za nedavno završene ili trenutne inovativne inicijative u globalnom obrazovanju u Evropi koje olakšavaju transformativno učenje, kao i da prikupi primjere inovativne prakse i da proširi učenje od inicijativa globalnog obrazovanja do kreatora politika širom Evrope.

Mreža globalnog obrazovanja u Evropi (GENE) je mreža ministarstava, agencija i drugih tijela čija su odgovornost politike o globalno obrazovanju, stretegije, finansiranje i koordinacija na nacionalnom nivou u evropskim zemljama. GENE danas okuplja preko 40 agencija iz 25 evropskih zemalja, te širi politiku učenja kroz umrežavanje.

Ko može da se prijavi?

Organizacije koje pokreću inspirativne inicijative u globalnom obrazovanju u svim evropskim zemljama, uključujući i one koje nijesu članice EU. Inicijative moraju biti u toku ili nedavno završene (2018. godine).
Kako se prijaviti?
Zaintereovane organizacije treba da popune online prijavu u sklopu koje će da prilože dokument sa opisom svoje inicijative (do 1000 riječi), kao i kratki video zapis (2-5 min). *Kao dio vaše aplikacije potrebno je da ubacite link za video.
Molim vas da pokrijete sve elemente koje smatrate važnim, kako bi komisija koja će vršiti odabir mogla bolje da razumije svrhu, proces, učenje i ishod vaše inicijative.

Neka od pitanja koja bi mogla biti od koristi u opisu inicijative:
- Zašto je ovo aktivnost globalnog obrazovanja?
- Kako vaša inicijativa doprinosi transformativnom učenju?
- Na koji način se odvija učenje?
- Koje aspekte smatrate inovativnim?
Online aplikaciju je dostupna na sljedećoj web stranici:
http://gene.eu/award/application/

Krajnji rok za podnošenje aplikacija je 8. jun 2018. godine.

Za sva pitanja u vezi sa konkursom, molimo vas da kontaktirate:
Ditta Trindade Dolejsiova, GENE Sekretarijat
mail: ditta.dolejsiova@gene.eu

Za više informacija o nagradi posjetite sajt: www.gene.eu/award

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?