Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održan sastanak sa delegacijom Vojske Slovenije po pitanju zajedničkog učešća na međunarodnoj vježbi “TRIDENT JUNCTURE 18“

Objavljeno: 19.04.2018. 20:23 Autor: VCG

U Multimedijalnoj sali Ministarstva odbrane, realizovan je sastanak pripadnika Vojske Crne Gore sa delegacijom Vojske Slovenije, tokom kojeg su razmatrane dvije tačke: Zajedničko učešće pripadnika Vojske Crne Gore i Vojske Slovenije na međunarodnoj vježbi “TRIDENT JUNCTURE 18“ i zajedničko angažovanje u okviru “Enhanced Forward Pesence“ i afilijaciji snaga.

Na sastancima je postignut dogovor o realizaciji zajedničkog učešća na međunarodnoj vježbi “TRIDENT JUNCTURE 18“ i usvojene smjernice daljeg razvoja zajedničkog angažovanja u okviru “Enhanced Forward Pesence“ i afilijaciji snaga. Delegaciju Vojske Slovenije predvodio je načelnik Odjeljenja za razvoj (J-5) Generalštaba Vojske Slovenije pukovnik Peter Starc, dok su delegaciju VCG predvodili vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za obuku (G-7) Generalštaba Vojske Crne Gore potpukovnik Živko Rakočević i vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za planiranje, razvoj i civilno-vojnu saradnju (G-5/9) Generalštaba Vojske Crne Gore kapetan fregate Darko Knežić.

Jelena Boskovic

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?