Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Podgorica: Identifikovano i lišeno slobode lice osumnjičeno da se nije zaustavilo na znak policijskih službenika i da je potom ostavilo vozilo sa 42 kg skanka

Objavljeno: 24.04.2018. 20:50 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su sinoć, u sadejstvu sa službenicima Odsjeka za borbu protiv droge, lišili slobode E.B. (28) iz Podgorice, lice koje su potraživali zbog sumnje da je prethodno upravljalo vozilom kojim je prevozilo 42 kg skanka. Vozilo su, 20.04.2018. godine, pokušali da, radi kontrole, zaustave policijski službenici ali se vozač nije zaustavio na znak policijskih službenika. Vozilo je potom, nakon ciljane potrage, pronađeno u naselju Stari aerodrom a pretresom vozila otkrivena je pomenuta droga.

Naime, službenici CB Podgorica su, podsjećamo, 20.04.2018. godine u vozilu u naselju Stari aerodrom pronašli i izuzeli 40 pvc pakovanja ukupne bruto mase oko 42 kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank. Skank je pronađen u vozilu nakon ciljane potrage za vozilom koje se nije prethodno zaustavilo na znak policijskih službenika koji su imali namjeru da izvrše kontrolu lica i vozila. Kriminalističkom obradom koja je uslijedila veoma brzo se došlo do identiteta lica koje je, shodno operativnim saznanjima, povezano sa prevoženjem ove droge radi stavljanja u promet. Od tog lica je, kako smo već obavijestili javnost, uzeta izjava u policijskim prostorijama. O svemu je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

Daljom kriminalistikom obradom došlo se do identiteta E.B. koji je, sumnja se, upravljao vozilom navedenom prilikom, odnosno kada su radi kontrole pokušali da ga zaustave policijski službenici. On je nakon toga, kako se sumnja, budući da je u toku bila potjera za vozilom, vozilo u kojem se nalazilo 42 kg skanka ostavio u naselju Stari aerodrom gdje ga je policija i pronašla.

Sumnja se da je E.B. posjedovao i prevozilo vozilom 42 kg skanka radi dalje prodaje, te da je prethodno ovu drogu na našu teritoriju prokrijumčario iz Albanije.

E.B. je lišen slobode i, uz krivičnu prijavu, priveden je nadležnom državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Sknak je upućen u Forenzički centar radi vještačenja.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?