Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Podgorica: Jedan lišen slobode zbog ubistva jednog i ranjavanja drugog psa a drugi zbog oružja pronađenog nakon prijave nasilja u porodici

Objavljeno: 24.04.2018. 21:07 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su, nakon prijave dva događaja, a shodno pribavljenim naredbama sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici, izvršili pretrese na dvije lokacije kojom prilikom su pronašli i oduzeli oružije i municiju u ilegalnom posjedu. Pretres na jednoj lokaciji izvršen je zbog sumnje da je prethodno izvršeno ubistvo jedne i ranjavanje druge životinje, dok je pretres na drugoj lokaciji izvršen zbog prijave porodičnog nasilja. U oba slučaja osumnjičena lica su lišena slobode.

Naime, službeinici CB Podgorica su, 23.04.2018. godine, postupajući po prijavi građanina da je N.R. (33), u mjestu Piperi – Baći, usmrtio jednog vlasničkog psa dok je drugog vlasničkog psa ranio, izvršili pretres kuće koju koristi N.R. Prilikom pretresa policijski sužbenici su pronašli i oduzeli lovačku pušku marke „CZ“ cal. 12 mm, pušku marke „M 48“, cal. 7,9 mm, obje u ilegalnom posjedu, kao i 53 komada municije raznog kalibra. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu koji je naložio da se N.R. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubijanje i mučenje životinja i razaranje njihovog staništa i krivično djelo nedozovoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Istog dana policijski službenici CB Podgorica su, nakon što je lice Z.P (55) iz Podgorice privedeno u Sud za prekršaje U Podgorici zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nasilju u porodici, izvršili pretres kuće koju koristi Z.P (55). Prilikom pretresa policijski sužbenici su pronašli i oduzeli pištolj marke „Mauzer - Oberdorf“, cal. 7,65 mm sa okvirom i 25 komada municije raznog kalibara u ilegalnom posjedu. O događaju je obaviješte državni tužilac koji je naložio da se Z.P. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?