Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Šehović u Baru: Uskoro počinje gradnja vrtića vrijednog preko 2.5 miliona eura

Objavljeno: 25.04.2018. 14:36 Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Prilikom današnje posjete Baru, ministar Šehović je najavio da će se u narednim sedmicama izvršiti izbor izvođača radova i početi gradnja vrtića koja se finansira iz kredita Banke za razvoj Savjeta Evrope u vrijednosti preko 2.5 miliona eura. Time će se riješiti jedini izazov sa kojim se suočava barski vrtić, a to je prebukiranost.

Tokom posjete Baru, ministar Šehović je obišao dio obrazovno – vaspitnih ustanova među kojima JU OŠ „Kekec“ u Sutomoru, JU OŠ „Jugoslavija“, JPU „Vukosava Ivanović Mašanović“, JU OŠ „Blažo Jokov Orlandić“, JU Gimnazija „Niko Rolović“ i JU Dom učenika „Dušan Marović“. On se susreo sa svim direktorima obrazovno-vaspitnih ustanova i predsjednikom Opštine Zoranom Srzentićem.

Na sastancima se razgovaralo o infrastrukturnom stanju ustanova, pri čemu je naglašeno da je Ministarstvo obezbijedilo dio sredstava za ulaganje u potrebne rekonstrukcije nekoliko škola, dok je za neke od najvećih ulaganja, u okviru kojih su prioriteti JU OŠ „Jugoslavija“ i fiskulturna sala Gimnazje, potrebna saradnja sa lokalnom upravom. Takođe, jedna od važnijih investicija u obrazovni sistem u Baru jeste obnova bravarije u Domu učenika za šta će biti izdvojeno do 100. 000 eura.

Tokom susreta sa direktorima, ministar je rekao da će se sa ulaganjima nastaviti jer su dobri uslovi za rad neophodni za kvalitetno obrazovanje, te da Ministarstvo u kontinuitetu opredjeljuje značajna sredstva za rekonstrukciju barskih škola.

Jedna od tema razgovora bila je i rješavanje stambenih pitanja prosvjetnih radnika Bara. Ovim povodom, Šehović je istakao da će se uskoro riješiti problem uknjiženja stanova prosvjetnih radnika u Baru.

Ministar se, takođe, sastao i sa predsjednikom Opštine Zoranom Srzentićem sa kojim se saglasio da je saradnja Ministarstva, Opštine i obrzovno-vaspitnih ustanova u Baru ključna za unapređenje uslova školovanja.

Oni su najavlili insitucionalizaciju saradnje Ministarstva i Opštine potpisivanjem Memoranduma o saradnji, a dogovoreno je učešće Opštine u obezbjeđivanju sredstava za rekonstrukciju fiskulturne sale gimnazije i JU OŠ „ Jugoslavija“.

Današnja posjeta dio je obilazaka predstavnika Ministarstva prosvjete svih obrazovno-vaspitnih ustanova na teritoriji Crne Gore vođena potrebom da se uvidi stanje na terenu i u direktnoj komunikaciji sa nastavnim osobljem stekne realna slika o izazovima sa kojima se suočavaju, te zajedničkim zalaganjem rješavaju.

VIDEO:

PR Služba Ministarstva prosvjete

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?