Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Svečano otvaranje coworking prostora u Tehnopolisu: „STARTING-UP IN NIKŠIĆ“

Objavljeno: 25.04.2018. 13:00 Autor: Ministarstvo nauke
Ministarstvo nauke i Inovaciono-preduzetnički centar „Tehnopolis“ Vas pozivaju na svečani događaj povodom otvaranja kolaborativnog „coworking“ prostora u Nikšiću, 10. maja u 17 časova u Tehnopolisu.
Coworking prostori postaju obavezna urbana mjesta današnjice, u kojima ljudi rade kao samostalni preduzetnici ili preduzeća u početnoj fazi razvoja, koristeći prostorne kapacitete inovacionih centara, poput Tehnopolisa, ali prije svega prednosti umrežavanja, kolaboracije i pokretanja zajedničkih poslovnih poduhvata. Prostor je opremljen zahvaljujući EU projektu u kojem je Tehnopolis partner, „Saradnja za razvoj prekograničnog poslovnog okruženja – CODE“ iz Programa Interreg Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora.

Događaj će u isto vrijeme biti prilika za podizanje svjesti u javnosti o problematici startapova i tehnoloških preduzeća u Crnoj Gori kao i, opštije, o nacionalnom inovacionom ekosistemu, putem razgovora prisutnih gostiju sa članovima startap zajednice u Crnoj Gori. Iz razgovora bi trebalo da proisteknu smjernice za aktivnosti državnih organa na kreiranju povoljnog privrednog, naučnog i inovacionog ambijenta. Ovo će biti važan ulaz za pripremu nacionalnog programa podrške startapovima, koji je na Programu rada Vlade u decembru ove godine.

Predavanje će održati osnivači startapa „BeeAnd.Me“, Elma Hot i Alija Dervić koji su nedavno u Beču, na World Summit Award-u (WSA), dobili svjetski prepoznatljivu nagradu za svoj razvoj. Djelujući već 15 godina, WSA je postao obilježje kvaliteta za digitalni sadržaj sa društvenim uticajem u preko 180 zemalja učesnica.

Drugo predavanje održaće g. Janko Burgar, gost iz Slovenije, i jedan od osnivača brzorastuće tehnološke firme „CosyLab“ iz Ljubljane koja je komerciajlizovala znanje svojih osnivača i sada posluje na svjetskom tržištu, prodajući svoje proizvode i usluge između ostalih i CERN-u.
Gostima će se obratiti ministarka nauke, dr Sanja Damjanović, direktor Tehnopolisa, g. Ratko Bataković, a razgovore na temu startapa i tehnoloških preduzeća će sa posjetiocima voditi Dražen Žujović, Aleksandar Dlabač, Miloš Milošević i Predrag Lešić.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?