Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Radionica „Izazovi uspostavljanja Naučno-tehnološkog parka u Crnoj Gori“

Objavljeno: 03.05.2018. 15:00 Autor: Ministarstvo nauke
Ministarstvo nauke Crne Gore u saradnji sa Univerzitetom Crne Gore organizuje radionicu pod nazivom „Izazovi uspostavljanja Naučno-tehnološkog parka u Crnoj Gori“, u zgradi Rektorata, Plava sala, 10. maja 2018. godine, sa početkom u 9:00 časova.

Uspostavljanje Naučno-tehnološkog parka (NTP) u Podgorici, zajednički projekat Ministarstva nauke i Univerziteta Crne Gore, jedan je od strateških prioriteta Vlade Crne Gore, ali i jedan od najznačajnijih naučnoistraživačkih i inovativnih projekata koji bi trebalo da objedini preduzetničke, inovativne, naučne i privredne kapacitete i ostvari jaku vezu sa lokalnim i regionalnim biznis centrima, inkubatorima i klasterima.

Predavač na radionici biće g-din Janko Burgar, ekspert za razvoj biznis modela u jednoj od najpoznatijih brzorastućih firmi u Sloveniji, CosyLab-u, i bivši državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i Ministarstvu javne uprave Slovenije. G-din Burgar će predstaviti preduzetnički i start-up ekosistem u Sloveniji, kao i njihovo iskustvo uspostavljanja NTP i u diskusiji sa učesnicima radionice ukazati na moguća rješenja aktuelnih izazova uspostavljanja ove infrastrukture u Crnoj Gori.

Prisutnima će se obratiti i ministarka nauke dr Sanja Damjanović.

Pozivamo privredna društva, profesore, naučnike, istraživače i studente iz obasti primijenjenih i razvojnih nauka da nam se pridruže na radionici i pomognu u zajedničkom kreiranju koncepta NTP.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?