Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Školski fasilitatori iz SEŠ „Vaso Aligrudić“ učestvovali u video-konferenciji UNESCO-ve mreže pridruženih škola

Objavljeno: 25.04.2018. 19:32 Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

U okviru projekta o sveobuhvatnom institucionalnom pristupu i klimatskim promjenama, koji sprovode devet obrazovnih ustanova iz Crne Gore koje su članice UNESCO ASPnet mreže, 23. aprila 2018. godine je održana video konferencija sa školskim fasilitatorima iz tri ASPnet škole učesnice projekta. U pitanju su škole iz Libana, NR Laos i Crne Gore:

Srednja škola Vientiane, NDR Laos

Škola Makassed Khalil Shehab, Liban

Srednja elektro-tehnička škola „Vaso Aligrudić“, Crna Gora

Cilj video konferencije je bila razmjena iskustava između fasilitatora zemalja o do sada realizovanim aktivnostima u okviru akcionih planova za primjenu SŠ pristupa u odnosu na klimatske promjene.

Školski fasilitatori iz SEŠ „Vaso Aligrudić“, Jelena Bogićević i Marija Žeželj, pripremile su i održale prezentaciju o projektnim aktivnostima u njihovoj školi.

U okviru sesija, fasilitatori su imali priliku da razmijene primjere dobre prakse, postave pitanja učesnicima i učestvuju u uspješnoj diskusiji.

Video konferenciju je organizovao međunarodni tim mreže UNESCO ASPnet iz Pariza zadužen za koordiniranje sprovođenja Sveobuhvatnog školskog pristupa (WSA to Climate Change).

Ovo je jedna od aktivnosti koje organizuje mreža ASPnet u cilju razmjene rezultata i uspješne prakse među obrazovnim ustanovama i zemljama učesnicama.

Tagovi

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?