Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Nikšić: Nakon prijave da se čuju pucnji policija pretresom pronašla oružje u ilegalnom posjedu

Objavljeno: 25.04.2018. 19:45 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Nikšić su, preduzimajući mjere i radnje u cilju pronalaska vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija u ilegalnom posjedu kod građana, kao i na sprječavanju upotrebe vatrenog oružja na javnom mjestu, na osnovu prijave građana, izvršili pretrese i tom prilikom pronašli i oduzeli oružje u ilegalnom posjedu.

Naime, službenici CB Nikšić su, 24.04.2018. godine, postupajući na osnovu prijave građana da se da se u naselju Straševina čuju pucnji iz vatrenog oružja, ižašli na lice mjesta, gdje su u blizini kuće koju koristi P.N. (49) iz Nikšića zatekli više lica.

Uz saglasnost državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, koji je obaviješten o događaju, izvršen je pretres kuće koju koristi P.N. kojom prilikom je pronađena lovačka puška ruske proizvodnje u ilegalnom posjedu. Takođe, policijski službenici su izvršili pregled putničkih motornih vozila parkiranih ispred kuće porodice N. kojom prilikom su u vozilu „VW Golf IV“ nikšićkih registarskih oznaka, vlasništvo I.K. (29) iz Nikšića, pronašli i oduzeli startni pištolj marke Blow i startno automatsko oružje marke Blow.

O navedenom je obaviješten državni tužilac u ODT u Nikšiću koji će nakon dodatno prikupljenih obavještenja izvršiti pravnu kvalifikaciju djela.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?