Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Podgorica: Pronađeno oružje i municija u ilegalnom posjedu; osumnjičeni lišen slobode

Objavljeno: 25.04.2018. 19:50 Autor: UP
Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su danas, u clju vršenja pojačane kontrole lica a sa akcentom na sprječavanju vršenja teških krivičnih djela, izvršili pretres na jednoj lokaciji i tom prilikom pronašli četiri komada oružja i municiju. Osumnjičeni je lišen slobode.

Naime, službenici CB Podgorica su, 25.04.2018. godine, postupajući po operativnim saznanjima izvršili pretres kuće koju koristi V.D. (50) iz Podgorice. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli automatsku pušku M70 AB2, sa dva okvira u kojim se nalazilo oko 38 komada municije cal. 7,62mm, poluautomatsku pušku, pušku M-48, revolver Zastava Magnum 357 sa kutijom u kojoj se nalazilo 67 metak cal. 38 specijal, kutiju sa 29 komada municija cal. 7,9 mm kao i optički nišan 3-7x20. Pronađeno oružije i municija su u ilegalnom posjedu.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se V.D. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

U narednom periodu službenici CB Podgorica će nastaviti sa sprovođenjem pojačanih aktivnosti u vezi kontrole bezbjednosno interesantnih lica sa ciljem otkrivanja i sprječavanja vršenja teških krivičnih djela.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?